?

Cum se curata o turbina la un VW Passat

1563 vizualizari
Turbine auto

Am un VW Passat 1.9 TDI din 2002 si in ultimul timp am serioase probleme cu demarajul. Practic, mi se intampla foarte frecvent ca atunci cand accelerez mai tare, adica mai brusc vreau sa spun, motorul trage bine numai pana la o anumita turatie, dupa care foarte rapid se detureaza. Nu ineleg exact despre ce poate fi vorba, dar banuiesc ca turbina ar fi cauza.

Nu stiu cat de bine reusesc sa ma fac inteles, practic se intampla ca dupa ce apas tare pedala de acceleratie masina sa aiba un demaraj scurt si puternic (deci foarte scurt) dupa care motorul pierde foarte mult din putere. Iar problema e ca nu revine daca tin apasa pe pedala, ci trebuie sa ridic piciorul si sa accelerez din nou. Este, ca sa zic asa, ca atunci cand un motor pe benzina da acele rateuri. M-am confrunat cu o problema asemanatoare pe vremea cand detineam o Dacie 1300 pe carburator, dar in cazul de fata, desi sunt simptome similare, situatia e una cu totul si cu totul diferita.

Deci clar probleme cu alimentare eu zic ca nu sunt, sunt mai mult decat convins ca s-a depus acea calamina prin interiorul turbosuflantei, si am sperante ca odata ce o voi curata voi scapa de aceasta problema. As vrea sa stiu daca imi puteti oferi cateva sfaturi referitoare la curatarea turbinei, pentru ca, desi indicat ar fi sa vin cu ea in service, chiar nu imi permit in acest moment. Nu va cer sa-mi spuneti cuvant cu cuvant, daca se poate macar sa-mi oferiti niste referinte, anumite site-uri de unde ma pot informa mai in detaliu despre demontarea si curatarea turbinei la un Volkswagen Passat.

Imi cer scuze daca mesajul meu deranjeaza sau este cumva nepotrivit, si stiu ca dvs. va ocupati cu reconditionarea turbinelor, dar am totusi speranta ca nu am cerut prea mult si voi astepta un raspuns din partea dvs. Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat.

(i) Citeste mai multe despre cum se repara o turbina auto.

Formularul pentru postarea unei intrebari »