?

Reconditionare turbina BMW sau second hand?

1426 vizualizari
Turbine auto

1.       De aproximativ o saptamana oscilez intre ideeea de a reconditiona turbina pe care o am acum pe masina , defecta de aproximativ 2 luni, si posibilitatea de a cumpara una second hand de pe internet. Problema este ca am nevoie de masina cat mai urgent si nu as vrea nici sa o las prin service nu stiu cate zile.

Am vazut ca exista in prezent multe firme care reconditioneaza turbine, inclusiv dvs., insa ma gandesc si nu ma pot hotari ce decizie sa iau. Am vazut pe un site o turbina la un pret de 15 mil, si din cate am observat cei care o comercializeaza au demontatat-o de pe o masina avariata adusa din Germania. Totodata, stiu ca o reconditionare m-ar costa cam 1200 lei, dar ideea e ca una e sa repar ceva si alta e sa utilizez o piesa originala. Nu stiu daca gandesc corect, dare eu cel putin asa vad lucrurile. Masina de care vorbesc este un BMW 320D. Va rog mult sa veniti cu un sfat, sa-mi spuneti ce avantaje / dezavantaje as avea pentru fiecare din cele doua cazuri: reconditionarea turbinei sau cumpararea alteia, second hand. Multumesc.

(i) Citeste mai multe despre cum se repara o turbina auto.

Formularul pentru postarea unei intrebari »

Raspuns 1. Marvis Auto Concept la 7-Jan-2014

  Buna ziua,

  Fie ca optati pentru achizitionarea unei turbine second hand, sau alegeti sa o reconditionati pe cea actuala, decizia va apartine. Marvis Auto Concept va poate preciza insa doua aspecte pe care le-ati putea lua in considerare:

  1. Este evident, o turbina second hand este o turbina uzata. Dincolo de faptul ca nu veti sti care este gradul de uzura al acesteia, aceasta prezinta din start un risc crescut de a se defecta.

  2. Fiind supusa procesului de reconditionare (inlocuirea tuturor componentelor uzate / defecte cu piese noi, originale) turbina pe care o aveti in prezent pe autovehicul va fi practic ca si noua din punct de vedere mecanic. Acesta este si motivul pentru care in cazul turbinelor auto reconditionate se ofera intotdeauna aceeasi perioada de garantie ca si in cazul turbosuflantelor noi.

  Va multumim!

  Marvis Auto Concept
  http://www.turbineauto.ro

  +2 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 Voturi