Desi in cele mai multe dintre cazuri remedierea problemelor unei turbosuflante comporta aceleasi caracteristici tehnice ca in cazul oricarui alt tip de turbina, nu despre acelasi lucru vorbim si in cazul unei turbine pentru autoturismul VW Passat 1.9 TDI. Acest model de turbina nu doar ca este una dintre cele mai intalnite, data fiind popularitatea autoturismului VW Passat, dar este totodata si una dintre cele mai cautate pe aceasta nisa. Prin urmare, este absolut necesar sa-i acordam toate atentia pe care o merita.

Turbina VW Passat 1.9 TDI – cateva detalii despre acest model

Fie ca vorbim despre 101, 110, 116, sau 131 CP, autoturismul VW Passat cu motor 1.9 TDI este echipat cu o turbosuflanta marca Garrett care ii asigura acel binecunoscut boost de putere la o anumita plaja de turatii. Daca ai ajuns pe aceasta pagina cautand informatii despre remedierea problemelor aparute in modul de functionare a unei astfel de turbine, poti folosi meniul din partea dreapta pentru a ne lasa un mesaj. Raspundem prompt oricarei solicitari si suntem mai mult decat incantati sa discutam si sa analizam din toate punctele de vedere orice fel de aspecte tehnice referitoare la turbinele auto.

turbina-garrett-1-9-l-tdi-130

In linii mari, atunci cand vorbim despre defectiunile ce pot aparea in cazul unei turbine pentru VW Passat 1.9 TDI, principalele aspecte pe care trebuie sa le luam in considerare sunt cele referitoare la deteriorarile mecanice cauzate de colmatare, de patrunderea unor obiecte straine in corpul turbinei sau chiar de uzura fizica normala. Desi nu se poate estima cu precizie cat de mare poate fi duarata de viata a unei astfel de turbosuflante, respectarea unor reglui simple iti va oferi fara doar si poate toate premisele imbunatatirii acesteia. De asemenea, avand in vedere relatia de interdependenta dintre sistemul de ungere al motorului si cel de lubrifiere cu ulei al turbinei, este lesne de inteles ca utilizarea unui ulei de calitate si efectuarea schimbului conform recomanadarilor producatorului sunt doua elemente de o importanta covarsitoare pentru asigurarea unei bune functionari a turbosuflantei, pe o perioada cat mai lunga.

Cu riscul de a ne repeta, mentionam inca o data ca problemele ce apar in modul de functionare al unei Turbine VW Passat 1.9 TDI nu se clasifica in functie de capacitatea cilindrica a motorului si nici in functie de numarul de cai putere. Astfel, ca vorbim despre 116 sau despre 131 CP, despre un model din 1995 sau despre unul din 2004, defectiunile sunt indiscutabil de aceeasi natura. Mai mult decat atat, modul in care se executa reparatia si costurile aferente sunt de cele mai multe ori unele similare.

Turbina VW Passat 1.9 TDI – servicii de reconditionare si pret

Avand in vedere ca in cele mai multe dintre cazuri vorbim despre turbosuflante Garret, pretul mediu pentru reconditionarea acestora se situeaza in jurul valorii de 900 lei. Desigur, vorbind exclusiv despre costul reparatiei in sine (curatarea turbinei, identificarea problemelor, inlocuirea componentelor defecte etc.). Daca insa luam in considerare costul total al unui astfel de serviciu, incluzand aici si pretul pentru manopera, respectiv montarea si demontarea turbinei, de regula pretul creste pana in jurul valorii de 1.250 – 1.500 lei.

Turbina VW Passat 1.9 TDI kit de reparatie

Nu intotdeauna insa vorbim de aceleasi costuri! Avand in vedere particularitatile acestui gen de probleme, pretul cunoaste variatiuni mai mici sau mai mari, de la caz la caz. De aceea, pentru ca nu putem estima exact despre ce suma este vorba, la modul general, te invitam sa folosesti formularul de contact de mai jos si sa ne spui cu ce te putem ajuta. In functie de problemele pe care le intampini, putem face o evaluare obiectiva si-ti vom putea inainta o oferta de pret personalizata. Completeaza cu incredere formularul de contact si cere mai multe detalii despre reparatia unei turbine VW Passat 1.9 TDI (raspundem rapid oricarei solicitari). De asemenea, daca te grabesti si ai nevoie de un raspuns mai rapid, ne poti contacta telefonic la numarul 0723.980.884. Marvis Auto Concept

Deschide formularul de contact »

Etichete: