1. Garrett by Honeywell
Istoria Garrett incepe inca din anul 1936, atunci cand un tanar ambitios pe nume Cliff Garrett pune bazele companiei intr-un mic birou din Los Angeles. Cei 5.000 de dolari imprumutati de prietenii sai Jack Northrop si Harry Wetze il ajuta pe acesta sa dezvolte foarte mult ceea ce astazi numim Garrett Corporation.

Desi a inceput simplu, cu doar un singur angajat, la Garrett lucreaza in prezent peste 6.000 de oameni ce asigura o capacitate de productie de peste 30.000 de turbine pe zi! Aceste cifre claseaza compania pe locul 1 in topul mondial al producatorilor de turbosuflante. In prezent, fie ca vorbim de constructori auto precum Audi, BMW, DaimlerChrysler, DDC, Fiat, Ford, Peugeot, Renault, Saab, Volkswagen sau renumiti producatori de motoare din toata lumea, Garrett este principalul lor furnizor de turbosuflante.

2. Borg Warner
Alaturi de Garrett, Borg Warner este unul dintre cei mai mari producatori de turbosuflante din lume. Cu o imensa capacitate de productie, Borg Warner se claseaza drept unul dintre principalii furnizori de turbine pentru o serie de constructori auto de talie mondiala.

Parte integranta a producatorului de componente auto cu acelasi nume din SUA, BorgWarner Turbo Systems produce in prezent turbosuflantele cunoscute sub numele de KKK si Schwitzer. Aceste doua branduri au apartinut initial producatorilor originali din Germania (KKK) si Anglia (Schwitzer), fiind achizitionate insa de Borg Warner in anul 1998. Avand in vedere popularitatea companiilor in tarile lor de origine, Borg Warner a hotarat sa continue productia de turbosuflante pastrand vechile branduri.

3. Mitsubishi
Cu doua milioane de unitati produse in anul 2008 si aproape 6 milioane in 2012, Mitsubishi Turbocharger & Engine Europe B.V. face parte alaturi de Garrett si Borg Warner din grupul celor mai mari producatori de turbosuflante la nivel mondial.

Mitsubishi a inceput sa scrie istorie inca din anul 1957, insa capacitatea sa de productie a crescut substantial incepand abia cu anul 1991, odata cu reorganizarea companiei sub numele Mitsubishi Turbocharger & Engine Europe B.V.

Avand in vedere cresterea spectaculoasa a productiei de la an la an, viitorul apropiat arata foarte promitator pentru Mistubishi. Dublarea spatiului de productie, cresterea continua a numarului de angajati si numarul mare de cereri ale clientilor de pretutindeni sunt tot atatea premise pentru dezvoltarea exploziva a Mitsubishi Turbocharger & Engine Europe B.V. in urmatorii ani.

Nota: Clasamentul de mai sus a fost intocmit pe criteriul capacitatii de productie, in functie de datele publice existente pe site-urile oficiale ale producatorilor.

Marvis Auto Concept

Etichete: