Honeywell Transport Systems, liderul mondial in industria productiei de turbocompresoare auto, se afla in 2015 (pentru al 16-lea an consecutiv) in cercul castigatorilor in cursa de 24 de Ore de la Le Mans, Franta. Compania a asigurat sistemul de supraalimentare pentru un model Porsche, stabilind totodata si un record in ceea ce priveste utilizarea noii tehnologii turbo DualBoost pentru motoarele pe benzina.

Tehnologia DualBost by Honeywell a ajutat un model Porsche 919 Hybrid, dar si un Audi R18 e-tron quattro, sa ocupe primele cinci pozitii la Le Mans in clasamentul LMP1 (Le Mans Prototype 1), alaturi de sase din primele sapte locuri in clasamentul general. In total, tehnologia turbo Honeywell a fost folosita pe toate motoarele supraalimentate din clasa LMP1 (12 din cele 14 intrari) pentru renumita cursa auto de anduranta.

Noua tehnologie turbo DualBoost pentru motoarele pe benzina folosita de Porsche a fost dezvoltata avand la baza cele mai bune practici in aerodinamica si stiinta materialelor de la Honeywell Aerospace, asigurand un raspuns la acceleratie cu 20 pana la 30 de procente mai bun dar si o putere mult mai mare la o plaja de turatii a motorului foarte extinsa. Acest lucru a fost posibil si datorita faptului ca greutatea turbocompresorului a fost redusa considerabil, acesta fiind de asemenea si cu 10 pana la 20 de procente mai redus ca dimensiuni fata de un turbocompresor standard.

Turbocompresoarele DualBoost utilizeaza turbine axiale care se intalnesc cu precadere in cadrul aplicatiilor aerospatiale. De asemenea, prin utilizarea unui compresor cu doua fete, noua tehnologie pentru motoarele pe benzina imbunatateste foarte mult timpii de raspuns, echilibrand foarte bine raportul performanta – cuplu motor.

Honeywell s-a aflat de asemenea in spatele succesului obtinut de Audi cu propulsoarele diesel, asigurand locurile al treilea, al patrulea si al saptelea folosind turbocompresoare cu geometrie variabila (VNT) care ofera o putere constanta ca si o economia de combustibil mult imbunatatita.

Urmariti un clip video care ilustreaza noua tehnologia DualBost pentru motoarele pe benzina:

Marvis Auto Concept