Inainte de a porni in calatorie, este important sa va asigurati ca autovehiculul este pregatit pentru o calatorie lunga, mai ales daca traseul dumneavoastra trece prin zone slab populate. Verificarea functiilor si a sistemelor de baza ale vehiculului inainte de plecare va poate ajuta sa va asigurati o calatorie sigura si fara probleme.

  • Verificati franele. Franarea autovehiculului este o componenta critica pentru orice autovehicul, indiferent daca se conduce in oras sau la drum lung. Asigurati-va ca franele masinii sunt in stare buna inainte de calatorie.
  • Verificati anvelopele. In plus, asigurati-va ca aveti o anvelopa de rezerva (cu exceptia cazului in care autovehiculul are anvelope de tip „run-flat”), asigurati-va ca umflati toate anvelopele inainte de plecare, inclusiv roata de rezerva, la presiunea recomandata a pneurilor. De asemenea, verificati uzura anvelopelor si daca este cazul inlocuiti-le.
  • Verificati luminile si lampile de semnalizare. Asigurati-va ca farurile, lampile din spate, lampile de frana si de semnalizare functioneaza corect.
  • Verificati lamele stergatoarelor si lichidul de spalare pentru parbriz. Un nou set de stergatoare este o investitie buna inainte de orice calatorie pe sosea. De asemenea, asigurati-va ca vasul pentru lichidul de parbriz este plin.
  • Verificati lichidul de racire al motorului. Daca lichidul de racire al motorului este vechi, este o idee buna sa il inlocuiti cu un nou lichid de racire. Asigurati-va ca antigelul este pregatit sa reziste la caldura extrema sau frig extrem.
  • Verificati ventilatoarele, curelele si furtunurile. Ventilatorul, curelele si furtunurile motorului masinii sunt esentiale pentru racirea motorului, deci asigurati-va ca acestea sunt in stare buna inainte de calatorie.
  • Verificati bateria. Daca bateria este mai veche de 3 ani sau daca masina porneste mai greu, verificati-o inainte de plecare.
  • Verificati fluidele. Asigurati-va ca fluidele masinii sunt in stare buna si ca sunt completate. Acestea includ uleiul, lichidul de transmisie, lichidul de frana si lichidul de servodirectie.
  • Dotati masina cu un set de scule standard. Asigurati-va ca toate cheile de schimbare a anvelopelor sunt prezente. In plus, nu este o idee proasta sa puneti in portbaj un set de scule standard care ar putea ajuta la rezolvarea unei probleme minore in timpul calatoriei.
  • Verificati trusa medicala, stingatorul, triunghiul si vesta reflectorizanta. Asigurati-va ca trusa medicala si stingatorul nu au termenul de valabilitate expirat si daca triunghiul si vesta reflectorizanta sunt in stare optima.

 

Marvis Auto Concept