O turbina auto poate sa se defecteze din mai multe cauze iar daca problema nu este diagnosticata corect este posibil ca turbosuflanta sa se defecteze din nou imediat dupa reparatie.

Noi ne ocupam de reconditionari turbine pentru toate marcile auto, iar dupa 12 ani de experienta acumulata in acest domeniu, am identificat o serie de factori cheie care duc la defectarea turbinei si modul in care soferii pot evita asta.

Calitatea uleiul din motor

Calitatea uleiul din motor

Unul din principalele motive pentru defectarea turbinei este uleiul. Este foarte important sa va pastrati uleiul intr-o stare buna pentru a proteja turbosuflanta. Pentru a face asta trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi.

* Schimbati uleiul la fiecare 10.000 – 15.000 de kilometri. Acest lucru depinde de specificatiile producatorului, deci cititi cu atentie aceste detalii din cartea masinii pentru a afla exact cand sa schimbati uleiul.

* Atunci cand schimbati uleiul, folositi tipul de ulei recomandat de catre producator. Cu toate ca uleiul recomandat de producator poate fi mai scump, acesta contine cerinte specifice pentru ca masina sa ruleze in cele mai bune conditii.

* Nu utilizati aditivi de curatare si nu spalati motorul, acest lucru va desprinde particule si resturi nedorite.

Pornirea si oprirea motorului

Pornirea si oprirea motorului

* Cand porniti motorul nu accelerati imediat, turbina poate sa nu aiba suficient ulei si se poate defecta.

* Dupa ce ati pornit motorul asteptati cel putin 30 de secunde inainte de a porni la drum.

* Nu opriti motorul imediat dupa ce ati ajuns la destinatie si asteptati cel putin 15 secunde inainte de a face asta deoarece turbina nu se va opri din functionare instant. Daca opriti motorul imediat dupa ce ajungeti la destinatie turbina nu va mai primit uleiul necesar.

Daca tineti cont de aceste sfaturi, va asigurati ca obtineti o durata de viata mai lunga pentru turbina.

Pentru mai multe informatii, luati legatura cu echipa noastra de experti in reparatii turbosuflante auto – Marvis Auto Concept.