Efectuarea serviciului de reconditionare a turbosuflantei intr-un service auto nespecializat comporta intotdeauna doua aspecte majore:

1. Incertitudinea cu privire la calitatea serviciului prestat

Orice service auto ar trebui sa garanteze pentru serviciile executate, inclusiv pentru cel de reconditionare. Realitatea arata insa ca o buna parte dintre unitatile service nu ofera nici un fel de garantie. Este cat se poate de adevarat, iar aici vorbim despre asa-numitele unitati service nespecializate in efectuarea de reparatii asupra turbosuflantelor auto. Sub pretextul „avantajului” unui pret cu mult sub media pietei, un astfel de service isi convinge clientii sa opteze pentru reparatia turbosuflantei, desi echipamentele, calificarea echipei si dotarile tehnice ale unitatii sunt departe de a indeplini conditiile minime pentru standardele inalte de calitate pe care le presupune reconditionarea turbinei.

Un service care nu reconditioneaza turbine decat in mod ocazional, adica unul nespecializat pentru o astfel de procedura tehnica, nu va putea oferi niciodata garantii in ceea ce priveste calitatea serviciului prestat. De aceea, ori de cate ori aveti tentatia de a opta pentru o solutie mai ieftina, ganditi-va de doua ori! Este destul de probabil ca lucrarea insasi sa fie una „cat se poate de ieftina”. Iar daca va ganditi si mai bine, defectiunile ce pot aparea la scurt timp va pot afecta bugetul mult mai mult decat in cazul in care ati fi optat de la bun inceput pentru o reconditionare de calitate, intr-un service auto cu experienta dovedita in acest sens.

2. Lipsa certificatului de garantie

In Romania piata clandestina a unitatilor service este una cat se poate de extinsa. Aproape ca nu exista cartier in care sa nu identifici usor tot felul de asa-zise unitati service, construite parca „la minut” pe dupa cate un colt de bloc. Iar in contextul actual, in care fiecare isi doreste sa obtina maximum dintr-un serviciu, cu costuri minime, o astfel de optiune ar putea deveni foarte atractiva. Ar putea, dar este total nerecomandata.

Exista in prezent o serie de sustinatori ai unor astfel de practic, aproape fiecare incercand sa justifice intr-un fel asemenea servicii prin aceea ca sunt oferite de mecanici auto foarte bine pregatiti. Nu vrem sa comentam veridicitatea unor astfel de afirmatii, dar chiar si in ipoteza in care ar fi adevarate, un service auto „de cartier” nu ofera niciodata certificat de garantie. Iar din acest punct discutia nu-si mai are rostul.

Un lucru este cert, daca nu vrei sa platesti de doua ori pentru acelasi serviciu, opteaza intotdeauna pentru un service care iti ofera, pe langa garantia calitatii, si un certifcat de garantie cu perioada de valabilitate de 12 luni.

Vrei sa afli mai multe despre reconditionarea turbosuflantelor? Iata 3 link-uri care te-ar putea ajuta:

Principalele cauze ale defectarii turbosuflantelor »
Cum afli daca turbosuflanta este defecta? »
Care sunt avantajele reconditionarii? »

Marvis Auto Concept