Protectia  pentru janta nu este o caracteristica necesara a unei anvelope, dar uneori poate fi foarte utila. In special in traficul urban, jantele sunt expuse la fisuri si zgarieturi. Bordurile si gropile din asfalt reprezinta o amenintare constanta. Anvelopele cu protectie protejeaza jantele impotriva loviturilor si zgarieturilor rezultate din utilizarea zilnica pe drumurile publice.

De ce anvelopele cu protectie pentru jante nu domina piata anvelopelor?

Anvelopele cu protectie nu sunt necesare la toate modelele de jante. De obicei, acestea sunt utilizate la modele cu profil redus, adica la cele care au o inaltime relativ mica a peretelui lateral, comparativ cu latimea acestora. Aceste jante sunt cele mai vulnerabile la daunele provocate de borduri. In general, cauciucurile cu protectie pentru jante sunt frecvent utilizate la modelele cu un profil mai mic de 55.De ce anvelopele cu protectie pentru jante nu domina piata anvelopelor

Jantele cu profil mai inalt nu necesita anvelope cu protectie, deoarece in cel mai larg punct, cauciucul lor se extinde dincolo de conturul jantei si creeaza un scut natural care protejeaza impotriva loviturilor. Un profil mai ridicat al anvelopelor mareste si confortul de conducere, reducand zgomotul si oferind performante mai bune pe suprafete inegale.

De ce soferii aleg modele de jante la care se pot monta anvelope cu profil mai mic?

Din ce in ce mai multi soferi decid sa sacrifice confortul de conducere pentru o performanta mai buna. Anvelopele cu profil mai mic de 55 au aspect atractiv, aderenta superioara pe drumurile uscate si un raspuns mai fiabil. Rigiditatea lor suplimentara le face mai potrivite pentru conducerea dinamica, dar in acelasi timp sunt mai vulnerabile la lovituri si la deteriorari mecanice. Prin urmare, majoritatea au protectie pentru jante.

Cum sa verificati daca anvelopele au protectie pentru jante?

Protectorul jantei este usor de recunoscut. Este un strat suplimentar de cauciuc ranforsat, situat in zona de contact a anvelopei si a jantei. Structura sa se deosebeste de restul anvelopei, deci este usor de recunoscut.Cum sa verificati daca anvelopele au protectie pentru jante

Atentie!

Protectia pentru pneuri nu este instalata pe toate anvelopele. Sunt disponibile si versiuni diferite ale aceluiasi model de la acelasi producator.

Anvelopele cu protectie de jante sunt de obicei putin mai scumpe decat modelele obisnuite.

Care este cea mai buna utilizare a anvelopelor cu dispozitiv de protectie a jantelor?

Anvelopele cu dispozitiv de protectie a jantei sunt perfecte pentru conducerea urbana zilnica. Ele ajuta la evitarea loviturilor si zgarieturilor atunci cand parcati sau cand urcati borduri mari. Acestea va vor ajuta sa va bucurati de avantajele anvelopelor cu profil redus, fara a va face griji cu privire la daune. Jantele cu un profil mai mic de 55 au un aspect atragator si o performanta fiabila in timpul conducerii dinamice pe drumuri uscate.

Cu toate acestea, protectia jantei nu este instalata doar la modele cu profil redus. Este disponibila si pentru anvelopele de teren, chiar si cu un profil de 70.

In final, concluzia este ca pneurile cu protectie pentru jante sunt mai bune ca cele fara protectie. In ciuda faptului ca sunt putin mai scumpe, diferenta de bani este mica si investitia merita pe deplin, daca stati sa va ganditi ca zilnic exista riscul sa va deteriorati jantele.

Voi ce fel de anvelope aveti montate pe masini?

 

Probleme cu turbina auto? Apelati la Marvis Auto Concept!