Achizitionarea masinilor second-hand este un adevarat fenomen in Romania, asta chiar si in situatia in care tot mai multi constructori auto vin cu oferte al caror pret este egal sau chiar mai mic cu al autovehiculelor rulate. Sa fie oare romanul atat de pasionat de masinile vechi? Nici vorba, ar cumpara numaidecat masini noi, chiar exclusiviste, asta daca puterea financiara i-ar permite. Problema care se pune insa este de ce se opteaza aproape intotdeauna pentru o masina second-hand, in conditiile in care exista o multitudine de oferte de autovehicule noi la un pret similar. Raspunsul este unul singur: calitatea. Desi un autovehicul rulat are un anumit grad de uzura, romanul considera intotdeauna oportun sa faca o astfel de alegere bazandu-se pe faptul ca, spre exemplu, un autoturism Mercedes la mana a doua ofera mult mai mult confort, siguranta si placere in conducere decat un Logan nou, fie el “full option”.

Revenind la inmatricularea autovehiculelor, noi sau rulate, exista intotdeauna o serie de proceduri de urmat, simple sau uneori o adevarata provocare. Birocratia excesiva si cele “doua viteze” din dotarea functionarului public roman, incet si foarte incet, sunt principalele motive pentru care inmatricularea unui autovehicul se transforma de cele mai multe ori dintr-un simplu proces, intr-o adevarata aventura. Iata care sunt documentele necesare pentru efectuarea acestui demers:

• Cererea solicitantului inmatricularii

• Fisa de inmatriculare cu viza Directiei Impozite si Taxe Locale de care apartine atat vanzatorul si cat si cumparatorul

• RCA valabil minim 6 luni pe numele noului proprietar – original + copie

• Taxa de inmatriculare

• Taxa pentru eliberarea certificatului de inmatriculare

• Decizia si dovada de plata a timbrului de mediu sau adeverinta din care rezulta nerestituirea taxei, in original + copie

• Actul de dobandire al autovehiculului (contractul de vanzare – cumparare, factura de achizitie etc)

• Certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Roman, in original;

• Cartea de identitate a noului proprietar – original + copie sau imputernicire precum si carte de identitate imputernicit sau CUI, in cazul persoanelor juridice.

Daca documentele sunt gata te poti numi norocos ca nu ai cedat nervos in timpul procedurilor pentru obtinerea lor. Iar daca mai induri cateva ore la interminabilele cozi de la serviciul de inmatriculari pentru depunerea dosarului, aproape ai terminat. Mai ramane doar sa astepti eliberarea certificatului si a placutelor cu numerele de inmatriculare.

Marvis Auto Concept

Etichete: