Este extrem de enervant atunci cand primesti o piatra in parbriz cand te afli in trafic, mai ales daca lovitura are loc pe partea soferului vizibilitatea devine mai scazuta. Chiar daca parbrizul are doar o mica fisura si nu se fisureaza pe o portiunea mai mare, exista totusi posibilitatea ca masina sa nu treaca de urmatoarea Inspectie Tehnica Periodica, mai ales daca fisura se afla intr-o zona critica, cum ar fi in fata soferului sau in zona de actiune a stergatoarelor. Pe scurt, merita sa reparati loviturile de piatra si alte avarii minore la parbriz cat mai repede posibil.

In cazul in care aveti anumite lovituri sau fisuri minore in parbriz, nu il lasati asa, daca amanati mai mult sa-l reparati, costurile o sa fie mai mari. Loviturile mici de piatra sunt relativ ieftine de reparat, in comparatie cu inlocuirea completa a parbrizului.

Conducerea unei masini cu o mica ciupitura de piatra pe parbriz nu ar trebui sa provoace probleme de siguranta excesive. In teorie, o astfel de fisura ar putea sa se extinda rapid si sa-ti fisureze tot parbrizul, insa, in realitate, specialistii din acest domeniu spun ca acesta este un scenariu putin probabil daca fisura este minora, deoarece parbrizele sunt construite in mod normal din doua straturi de sticla intre care este prezent un strat de material plastic, si sunt incredibil de rezistente.

Ce se poate intampla daca ciupitura din parbriz este una mai mare? Socurile provocate de vibratii sau chiar de diferentele mai mari de temperatura pot determina extinderea acestor fisuri. In astfel de cazuri, daca nu actionati rapid si amanati reparatia fisurilor, cu siguranta o sa aveti nevoie de un parbriz nou, deoarece un kit de repatie nu va putea face fata.

Cum se poate repara un parbriz ciobit?

Puteti repara singuri un parbriz ciobit folosind un kit de reparatie sau puteti apela la o firma specializata. Multi soferi care au o asigurare Casco nu trebuie sa se deranjeze. Asiguratorii sunt, in general, incantati sa acopere o taxa relativ mica pentru reparatia parbrizului la un service specializat, deoarece costurile sunt mult mai mici fata de inlocuirea completa a parbrizului.

Puteti gasi online foarte simplu o firma care sa se ocupe de reparatia parbrizului la sediul lor sau chiar in parcarea dumneavoastra. Daca detineti o asigurare Casco, cel mai bine este contati mai intai asiguratorul pentru a stabili unde anume aveti posibilitatea sa efectuati aceste reparatii fara costuri suplimentare.

Desigur, exista si un dezavantaj atunci cand decideti sa reparati parbrizul atunci cand loviturile sau fisurile sunt destul de mari, deoarece garantia unei astfel de reparatii este practic inexistenta, si daca reparatia nu functioneaza in final ajungeti sa inlocuiti parbrizul.

Kit de reparatie parbriz

Daca parbrizul nu este acoperit de asigurare si daca aveti indemanarea necesara, puteti economisi bani cu un kit cumparat de la un magazin de accesorii auto. Trusele sunt ieftine si includ toate accesoriile necesare pentru efecturea reparatiilor. Pe internet sunt postate recenzii de la persoane care au folosit kiturile cu succes, dar, desigur, trebuie sa urmati foarte bine instructiunile de utilizare.

Ati folosit pana acum un kit pentru reparatia parbrizului sau ati apelat la o firma specilizata pentru aceasta operatiune?

Reparatiile au fost efectuare cu succes?

Asteptam parerile in sectiunea de comentarii…

 

Marvis Auto Concept – Reconditionari Turbosuflante Auto Bucuresti