Noua Dacia Spring 2021 a fost prezentata ca cea mai ieftina masina 100% electrica din Europa. Cu un pret de aproximativ 17.800 de euro, Dacia Spring va intra in competitie cu masinile electrice de oras, cum ar fi Seat Mii Electric, care are un pret de aproximativ 20.650 euro, sau Skoda Citigo-e iV, cu un pret de pornire incepand de la 19.990 euro.

Stilul Daciei Spring este aproape identic cu modelul Renault Kwid prezentat pentru prima data in luna martie, si care este vandut in India, iar forma masinii de oras este imbogatita cu cateva detalii de stil SUV, cum ar fi sinele de pe plafon si o garda la sol peste medie.

In ciuda aspectului SUV, proportiile Daciei Spring sunt adecvate pentru conducerea urbana, cu o lungime de 3.734 mm si o latime de 1.622 mm, este cu putini milimetri mai lunga si mai lata decat un Volkswagen up! (Lungime 3600 mm, Latime 1645 mm), si mult mai compacta decat un supermini tipic.

Dacia Spring ofera mai mult spatiu in interior, chiar si scaunele din spate sunt suficient de potrivite pentru doi adulti. Torpedoul, buzunarele usilor si cutia de depozitare centrala ofera 23,1 litri de spatiu destinat depozitarii pentru ocupantii locurilor din fata, si alte compartimente de depozitare in usile din spate. Pentru o depozitare mai substantiala, Spring primeste un portbagaj de 300 de litri, mult peste medie pentru segmentul de masini de oras.

In partea din fata, tabloul de bord este preluat de la Renault Kwid. Fetele usilor interioare sunt scoase in evidenta cu ajutorul unor linii albastre, gurile de aerisire ies in evidenta un ajutorul unui contur circular de culoare albastra, in timp ce un sistem multimedia optional cu ecran tactil de sapte inci, este disponibil cu o camera de mers inapoi, Apple CarPlay si Android Auto. De asemenea, printre caracteristicile de cost suplimentar se numara aerul conditionat, oglinzile electrice ale usilor si o roata de rezerva de dimensiuni complete, in timp ce geamurile electrice, inchiderea centralizata si un afisaj digital de 3,5 inci sunt toate incluse in versiunea standard.Interior Dacia Spring Electrica

Dacia Spring este echipata cu un motor electric de 43 CP, care dezvolta un cuplu de 125 Nm. Motorul este asociat cu o baterie de 26,8 kWh, care, potrivit testelor oficiale WLTP, permite o autonomie mixta de 225  de kilometri cu o singura incarcare, in timp ce aceasta autonomie ar putea creste la 295 de kilometri in modul de conducere urbana. Inca nu au fost publicate cifre legate de accelerare, dar Dacia afirma o viteza maxima de 125 km/h, sau 100 km/h in modul de conducere ECO.

Mai relevanta pentru conducerea urbana decat viteza maxima este manevrabilitatea sa, o zona in care Spring promite sa exceleze. O rază de viraj de 4,8 metri, cu doar 20 cm mai mare decat cea a unei Honda e, ar trebui sa asigure ca este foarte usor de parcat.

Spring va oferi optional incarcarea la statii de incarcarcare DC (statii curent continuu), iar timpul de incarcare pentru minim 80% din baerie, ajunge la mai putin de o ora. De asemenea, bateria Daciei Spring se poate incarca si de la statii de incarcare AC (curent alternativ) cu pana la 6.6 kW. O cutie de perete de 7,4 kW incarca complet bateria in cinci ore, la o priza 3,7 kW incarcarea se realizeaza in 8 ore si 30 de minute, iar incarcarea la o priza standard dureaza 14 ore.Dacia Spring Electrica 2021

Dacia va oferi, de asemenea, o aplicatie pentru smartphone care permite utilizatorilor sa monitorizeze starea de incarcare de pe dispozitivul mobil, sa localizeze masina in timp real si sa preincalzeasca sau sa raceasca masina la modelele echipate cu aer conditionat.

La prezentarea oficiala a noului model Dacia Spring, reprezentatii au specificat faptul ca livrarile vor incepe la inceputul anului 2021 doar pentru versiunea destinata serviciilor de car-sharing (Zity car sharing), in timp ce persoanele fizice vor avea posibilitatea sa cumpere masina incepand cu luna martie 2021.

Asteptam parerile dumneavoastra despre Dacia Spring in sectiunea de comentarii.

 

Marvis Auto Concept – Reconditionari Turbine Auto Bucuresti