Noul model Dacia Duster 2018 a fost lansat la Salonul Auto de la Frankfurt 2017.

Dacia Duster 2018

Premiera mondiala a avut loc in Germania, intr-o conferinta de presa gazduita de presedintele Dacia, Jean-Christophe Kugler.

„Bazandu-se pe punctele forte ale predecesorului sau, noul Duster aduce pur si simplu clientilor totul la un pret care este inca incredibil de accesibil,” a spus domnul Kugler la acest eveniment.

„Dupa cum puteti vedea, fiecare functie noua pe care am adaugat-o noului model ajuta soferii in fiecare zi de condus.”

Noul Duster este un off-roader care aduce clientilor un stil si un confort mai mare. De cand Dacia Duster a intrat in vanzare mai mult de un milion de unitati au fost vandute, iar noul model pare sa continue acest succes.

In timp ce masina are un upgrade exterior impresionant, ceea ce a obtinut Dacia este o un design mult mai premium. Partile din fata si din spatele masinii au un design mult mai fin si mai rotund, in timp ce partea laterala a masinii a fost subliniata cu linii noi.

Noua grila este flancata de faruri si se intinde pe partea din fata a masinii. Noile lumini de zi cu LED-uri, au o noua semnatura de iluminat si au fost adaugate acum ca si caracteristici standard. De asemenea, noul model vine echipat cu un nou scut de culoare crom satinat, bare de aluminiu pentru plafon si noi jante din aliaj de 17 inchi.

Interiorul masinii a fost de asemenea imbunatatit pentru a arata mai mult premium, dar inca arata destul de standard, ceea ce este de asteptat pentru o masina „budget car”.

Un nou ecran infotainment MediaNav a fost adaugat consolei centrale pentru a imbunatati conectivitatea. Scaunele au fost reproiectate pentru a imbunatati confortul si sprijinul pentru sofer si pasageri.Duster 2018 interior

Alte caracteristici adaugate la noul Duster au inclus o camera video cu vizionare multipla, avertizare pentru unghiul mort,  airbag-uri cortina, aer conditionat automat, hands free, faruri automate, acces si pornire fara cheie. De asemenea, spatiile interioare pentru depozitare au fost marite, masina este mai bine izolata pentru zgomotul exterior, parbrizul este pozitionat cu 10 cm mai in fata si capota are un nou design.

Noul Duster o sa fie disponibil cu doua motorizari pe benzina si doua motorizari diesel. Cele doua motoare pe benzina sunt: SCe de 115 cai disponibil doar pentru versiunea 4×2 si TCe de 125 cai disponibil pentru ambele versiuni de 4×2 si 4×4. Daca preferati motorina o sa aveti posibilitatea sa alegeti dintre motorul dCi de 90 cai, disponibil doar pentru versiunea 4×2 si motorul  dCi de 110 cai disponibil atat pentru versiunea 4×2 cat si pentru versiunea 4×4.

Este posibil ca atat versiunile cu transmisie integrala, cat si versiunile cu transmisie doar pentru rotile din fata ale autovehiculului sa fie disponibile in functie de nivelul de echipare selectat.

 

Marvis Auto Concept