Fiecare dintre noi isi doreste sa profite cat mai mult de perioada noului sezon, iar cand primavara este atat de aproape, pregatirea corespunzatoare a autoturismului constituie fara indoiala unul din factorii cheie pentru evitarea oricaror neplaceri.

Sunt multe lucruri pe care le putem face pentru a ne asigura ca autoturismul corespunde din punct de vedere tehnic, pentru a face fata cu brio noului sezon. O recomandare buna in acest sens o reprezinta intotdeauna efectuarea unei revizii complete intr-un service auto autorizat. Daca verificarea uleiului, spre exemplu, sau chiar schimbarea acestuia ar putea parea lucruri foarte simple, operatiuni precum inlocuirea lichidului de frana sau reincarcarea cu freon a instalatiei de climatizare ar trebui lasate totusi in seama specialistilor. Asta pentru ca, desi schimbarea lichidului de frana nu este o operatiune complexa in sine, aerisirea ulterioara a instalatiei nu este ceva la indemana oricui. Cat priveste incarcarea freonului, nici nu incape discutie sa incerci asa ceva acasa.

Referitor la performantele dinamice, circularea cu motorul subturat in perioada sezonului rece a produs fara indoiala o serie de efecte negative asupra modului sau de functionare. Vorbind exclusiv despre un motor diesel, modul de exploatare al autoturismului pe timp de iarna isi spune intotdeauna cuvantul. De aceea, daca ai sesizat ca masina nu mai trage corespunzator, este foarte posibil ca vina sa apartina sistemului de supraalimentare cu combustibil. Orice astfel de sistem este compus dintr-o turbina, iar daca ai circulat cu motorul subturat o perioada prea mare de timp, depunerile de calamina pe componentele acesteia determina atat functionarea sa necorespunzatoare cat si un consum de carburant mai mare decat in mod normal.

Vestea buna este ca in cele mai multe cazuri nu este necesara inlocuirea acestei piese. Daca situatia nu este una foarte grava, ar putea fi posibila asa-numita operatiune de reconditionare, adica inlocuirea anumitor componente defecte cu altele noi. Iar despre acest serviciu gasesti pe blogul nostru o multime de articole practice si utile, care te vor ajuta chiar mai mult decat iti imaginezi.

Considerand problema tehnica rezolvata, poti acum sa-ti indrepti atentia catusi de putin si asupra aspectului estetic sau, de ce nu, asupra confortului la volan. Ai putea sa iei in considerare montarea unor folii de protectie impotriva razelor UV, ceea ce nu numai ca va schimba look-ul masinii tale, dar va contribui si la reducerea temperaturii in habitaclu in zilele foarte calduroase. Totodata, daca nu obisnuiesti sa porti ochelari de soare, un parasolar se poate dovedi mai util decat ti-ai putea inchipui.

Aspecte ca verificarea presiunii din pneuri, reechilibrarea rotilor, verificarea sistemului de iluminare al autoturismului ori inlocuirea stergatoarelor deteriorate nu sunt mai putin importante. De asemenea, ai putea sa verifici si buna functionare a sistemului audio sau chiar sa inlocuiesti odorizantul cu unul in acord cu noul anotimp.

Acestea ar fi, in linii mari, unele dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru a intampina primavara cum se cuvine. Si apropo, nu uita sa faci plinul inainte de a pleca la drum ­čÖé

Marvis Auto Concept