Vara este o oportunitate grozava de a pleca in excursii, de a vizita familia sau pur si simplu de a iesi din rutina. Din pacate, oamenii tind sa-si neglijeze vehiculele in aceasta perioada, deoarece sunt intr-o stare de vacanta. Exista cateva modalitati de a va asigura ca pe parcursul calatoriei dumneavoastra nu veti intampina problemele obisnuite cu masina sau accidentele care pot avea loc pe vremea calda.

  1. Supraincalzire

Uneori uitam sa inlocuim lichidul de racire din vehiculele noastre. Acest lucru poate cauza supraincalzirea masinii, mai ales intr-o zi deosebit de calda si insorita. Nu uitati sa utilizati intotdeauna lichid de racire la o concentratie optima, daca este posibil, si folositi apa numai in situatii de urgenta, deoarece se corodeaza. Mentinerea lichidului de racire al masinii la un nivel optim va va ajuta sa o mentineti in forma maxima pentru vara.

  1. Drum aglomerat

Daca ai crezut ca acesta ar fi momentul perfect pentru o calatorie rutiera, se pare ca mai multe persoane au avut exact aceeasi idee. Sunt mult mai multi oameni pe drum, ceea ce inseamna ca este mai probabil sa se intample accidente. Lumina puternica a soarelui poate provoca, de asemenea, vizibilitate scazuta, facand coliziunile un pericol pe drum. Fiti atent si verificati intotdeauna unghiurile moarte pentru a va mentine in siguranta pe parcursul drumului.

  1. Sistem de aer conditionat defect

Un lucru care va afecta orice calatorie cu masina in timpul lunilor mai calde este defectarea aerului conditionat. Deschiderea ferestrelor nu ajuta foarte mult si trebuie sa mentineti o temperatura racoroasa in masina pe tot parcursul calatoriei pentru a nu aparea starea de oboseala. Vizitati un mecanic specializat pe sisteme de aer conditonat pentru a verifica nivelul de freon si starea sistemului inainte de a porni la drum.

 

  1. Presiunea anvelopelor

Caldura poate afecta presiunea in anvelope. Multe benzinarii au o statie in care poti verifica si adauga aer suplimentar in anvelope daca este nevoie. Puteti verifica adancimea anvelopelor introducand o moneda de 5 bani in benzile de rulare. Daca linia de sub textul „bani” este vizibila, anvelopa este uzata si trebuie inlocuita, iar daca linia de sub inscriptia „bani” se vede la limita sau intra in profilul benzii de rulare, anvelopa este in stare buna si se poate utiliza in siguranta.

  1. Nu ramaneti fara combustibil

Acest lucru poate parea o idee amuzanta, cu care nu v-ati confruntat, dar calatoriile foarte lungi cu masina sunt adesea facute intre localitati unde nu sunt benzinarii pe distante de kilometri intregi. Asigurati-va ca v-ati umplut rezervorul si nu riscati sa fiti la limita, in speranta de a gasi o alta benzinarie inainte de a fi pe rosu, asta daca nu va doriti sa faceti o plimbare foarte lunga pana la benzinarie.

  1. Trusa de urgenta

Toata lumea ar trebui sa aiba un kit de urgenta in portbagajul masinii. Acesta ar trebui sa includa rachete de lumina, o lanterna, lumanari, mancare care nu se strica, apa si harti rutiere. Chiar si in vremurile noastre, cand tehnologia moderna ne pune la dispozitie numeroase gadgeturi, ele pot esua si ne pot lasa la greu, asa ca o harta buna este o resursa utila. Daca veti calatori prin regiuni mai reci, ar fi o idee buna sa adaugati o patura la trusa de urgenta. Nu stiti niciodata cand veti avea nevoie sa va incalziti.

  1. Evitati expunerea interiorului autoturismul la razele solare

Toata lumea a avut experienta de a intra in masina super incinsa vara, iar pana isi face efectul aerul conditionat, ai senzatia ca esti intr-un cuptor. Cea mai buna solutie pentru aceasta problema este sa parcati mereu la umbra si sa lasati ferestrele deschise foarte putin. De asemenea, puteti cumpara un parasolar pentru parbriz, pentru a impiedica soarele sa bata direct in interiorul masinii. Nu lasati niciodata in masina copii si animale de companie, in zilele toride, fara supraveghere deoarece este foarte periculos.

 

Vara este un moment minunat pentru a te aventura cu familia ta intr-o povestea minunata cu automobilul. Noi experiente va asteapta la fiecare colt, dar calatoria trebuie sa fie sigura si de incredere. Aveti grija de vehiculul dumneavoastra si mergeti periodic la un service auto pentru revizie.

 

Marvis Auto Concept – Reconditionari Turbosuflante Auto Bucuresti