Mentinerea tehnologiei auto noi poate fi dificil, mai ales ca masinile devin „mai inteligente” si urmeaza cele mai noi tendinte tehnologice. De la inovatii descoperite pana la micile lucruri care fac cu adevarat diferenta, iata ce ar trebui sa iei in considerare atunci cand iti cumperi masina urmatoare.

Cea mai recenta tehnologie pentru siguranta

Tehnologia de siguranta este cruciala, dar cu noi caracteristici dezvoltate tot timpul, chiar si pastrarea celor obligatorii poate fi o provocare.

eCall,  este o caracteristica de siguranta care a fost obligatorie pe fiecare masina noua produsa din martie 2018, iar obtinerea ajutorului de la serviciile de urgenta nu a fost niciodata mai usoara sau mai eficienta. In cazul in care airbag-urile autoturismului sunt dislocate, eCall va contacta automat numarul serviciului european de urgenta 112, oriunde in Europa. Pe langa faptul ca va trimite un apel, acesta trimite automat detalii despre masina, locatia, ora incidentului si directia in care calatoriti.

Franarea autonoma de urgenta (sau AEB) este o alta caracteristica care devine rapid norma si va fi obligatorie pentru toate masinile noi incepand cu 2021, in conformitate cu legislatia UE. AEB este conceput pentru a preveni coliziunile scanand drumul inainte si franand automat daca sunteti prea aproape de masina din fata.

O caracteristica la indemana inclusa la mai multe modelele de masini noi, este Lane Keep Assist. Acest sistem de siguranta va avertizeaza atunci cand depasiti banda dumneavoastra de circulatie, prin semnale audio, luminoase si prin vibratii, iar daca nu reactionati sistemul va aduce automat inapoi masina pe banda de circulatie. La unele modele de masini mai ieftine, acest sistem avertizeaza soferul doar prin semnale luminoase, sonore sau prin vibratii, fara a repune masina automat pe banda de circulatie, aici fiind necesare interventia soferului.

Asistenta la pornirea din rampa sau Hill Start este o alta caracteristica utila de siguranta, care impiedica masina sa se deplaseze periculos inapoi sau inainte pe drumuri inclinate.

Sisteme de navigatie gps incorporate

In prezent, majoritatea soferilor prefera sa foloseasca sisteme de navigatie gps si telefoane mobile cu aplicatii gps, atat in oras cat si in exterior. Multe masini, vin acum dotate cu sisteme de navigatie prin satelit incorporate in consola centrala. Acestea tind sa fie mai performate decat sistemele de navigatie externe, oferind ecrane mai mari, harti de calitate superioara, o precizie a locatiei mai buna. Cu un sistem incorporat, nu va trebui sa va faceti griji pentru problemele tehnologice, cum ar fi cablurile externe pentru incarcarea bateriei si durata de viata a bateriei.

Camere incorporate

Camerele incorporate sunt un alt mare ajutor pentru soferi. De exemplu, sistemul de camere frontale are mai multe caracteristici de siguranta, cum ar fi avertizarea de coliziune si avertizarea parasirii benzii de rulare, precum si recunoasterea semnelor de circulatie. Intre timp, camera de parcare spate imbunatatita este o modalitate excelenta de a parcare rapid si in siguranta.

Sisteme entertainment performante

Daca cumparati o masina noua, in special o masina de familie, veti dori sa acordati atentie optiunilor de divertisment. Multe sisteme de infotainment, sunt compatibile cu functiile smartphone Android Auto si Apple CarPlay. Aceste sisteme va ajuta sa va conctati telefonul la masina si sa folositi majoritea  aplicatiilor. De asemenea, actualizarea sistemului se face automat in mod constant, astfel incat nu trebuie sa va faceti griji. De asemenea, aceste sisteme permit accesul la Google Maps, cu informatii despre trafic in timp real, precum si orice fel de alte aplicatii de comunicare si informatii.

De asemenea, veti dori sa verificati daca aveti porturile necesare pentru a conecta dispozitivele dumneavoastra si daca acestea sunt usor de accesat. De exemplu, unele masini nu au porturi USB pentru scaunele din spate.

Confort pentru o calatorie placuta

Cand calatoriti cu masina pe distante lungi, scaunele inconfortabile pot fi o adevarata problema. Multe masini vin acum cu scaune moderne confortabile, scaune incalzite, iar scaunele de sofer optionale pot include chiar si functii de masaj.

De la volanele incalzite, excelente pentru zilele friguroase de iarna, la parbrizele incalzite, care te scutest de curatarea parbrizului cu racleta in perioada rece, exista multe caracteristici la indemana concepute pentru a face fata vremii mai reci. De asemenea, trebuie sa verificati si specificatiile sistemelor de climatizare, deoarece acestea trebuie sa faca fata cu brio si zilelor toride de vara.

Asteptam si parerile dumneavoastra despre aceste sisteme moderme, in sectiunea de comentarii.

 

Marvis Auto Concept – Reparatii Turbine