Becul meu de combustibil s-a aprins, ce inseamna?

Lampa de avertizare pentru combustibil se aprinde atunci cand nivelul rezervorului este scazut.

Dupa ce se aprinde becul de combustibil in bord, multi soferi se intreaba cati litri de carburant mai sunt in rezervor si cati kilometri mai pot merge cu becul aprins. Majoritatea specialistilor din domeniu estimeaza ca acest indicator se aprinde atunci cand in rezervor mai raman undeva intre 10% si 15% litri de combustibil din volumul total al rezervorului. In functie de mai multi factori, la unele masini acest procent este mai mic, iar la altele mai mare.

Lampa mea de combustibil clipeste, ce inseamna?

Acesta este cu adevarat ultimul tau avertisment din partea masinii tale, prin care te informeaza ca mai ai foarte putin combustibil in rezervor. Cum am mentionat si putin mai sus in acest articol, la majoritatea modelelor, becul de combustibil se aprinde aprinde pentru prima data cand rezervorul scade sub 10-15%, iar atunci cand mai ramane foarte putin combustibil, va incepe sa clipeasca. Odata ce se intampla acest lucru, trebuie sa ajungi la cea mai apropiata benzinarie, deoarece, conform estimarilor mai ai foarte putin combustibil in rezervor si s-ar putea sa ramaneti fara in pana.

Cand se aprinde lampa mea de combustibil, cat combustibil a mai ramas in rezervor?

Nu exista un raspuns unic pentru toti la aceasta intrebare. Este posibil ca doua masini identice sa parcurga distante diferite, folosind aceeasi cantitate de combustibil.

Conditiile de drum, alegerea treptelor de viteza si presiunea in anvelope sunt doar cateva dintre variabilele care fac diferenta.

Cercetarile independente facute mai multi soferi, sugereaza ca cele mai populare masini sunt capabile sa parcurga aceste distante medii odata cu aprinderea luminii de combustibil:

  • Ford Fiesta: 60 kilometri
  • Opel Corsa: 58 kilometri
  • Ford Focus: 66 kilometri
  • Volkswagen Golf: 71 kilometri
  • Nissan Qashqai: 69 kilometri
  • Volkswagen Polo: 68 kilometri
  • Opel Astra: 49 kilometri
  • Audi A3: 69 kilometri
  • Mini Cooper: 71 kilometri
  • BMW Seria 3: 71 kilometri

* Toate datele privind combustibilul se bazeaza pe informatii din viata reala transmise de soferi independenti pe platforma TankOnEmpty.com.

Ce se intampla cand ramai fara combustibil?

Soferii raporteaza adesea ca masinile incep sa tremure atunci  cand incearca sa accelereze, in momentul in care nu mai este suficient combustibil in rezervor. De asemenea, este posibil sa auzi zgomote ciudate, deoarece pompele de combustibil nu reusesc sa alimenteze motorul si masina incepe sa ridice resturi din partea de jos a rezervorului, iar in cele din urma, masina se va opri complet.

Daca conduc masina frecvent cu becul de carburant aprins, imi va deteriora motorul?

Sistemul de gestionare al motorului de pe autovehiculele diesel se opreste inainte de a se usca complet pentru a minimiza daunele. Cu toate acestea, o masina alimentata cu combustibil fara plumb risca sa ramana fara combustibil complet.

Cand un motor atrage gunoiul si resturile asezate in partea de jos a rezervorului, riscati sa deteriorati pompa de combustibil si sistemul de filtrare. Pe masura ce materialele nedorite se deplaseaza prin pompa, particulele se pot bloca si pot infunda sau colmata sistemul. De asemenea daca conduceti masina in mod repetat cu rezervorul aproape gol, pompa de combustibil se poate supraincalzi si se poate uza prematur.

In cazul in care resturile sunt trase de o pompa de combustibil, sistemul de filtrare se poate umple cu cruste si sedimente care pot impiedica in cele din urma pornirea masinii si defectarea pompei de combustibil. Costul pentru inlocuirea pompei de combustibil cu una noua poate fi unul mare, iar sfatul nostru este sa te asiguri ca ai suficient combustibil in rezervor, si sa nu stai stresat de fiecare data cand se aprinde becul de combustibil.

Daca ati trecut prin aceste situatii, va rugam sa ne povestiti experientele voastre in sectiunea de comentarii.

 

Marvis Auto Concept – Reconditionari Turbine Auto Bucuresti