Care sunt avantajele masinilor electrice?

Top 5 avantaje ale unei masini electrice

  1. Costuri pentru combustibil mai mici

Reincarcarea unei masini electrice este mult mai accesibila ca pret decat realimentarea unei masini alimentate cu gaz, benzina sau motorina. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand se ia in considerare de faptul ca va puteti reincarca masina electrica acasa.

  1. Zero emisii de dioxid de carbon

Potrivit unor studii de specialitate efectuate, vehiculele traditionale cu ardere interna emit in medie 4,6 tone metrice de dioxid de carbon pe an (presupunand ca vehiculul ajunge la un consum de 12,8  litri la 100 de km si este rulat aproximativ 18.500 de km pe an). In schimb masinile electrice sunt foarte ecologice si nu emit dioxid de carbon.

  1. Costuri de intretinere mici

Motoarele cu ardere interna au o multime de piese mobile, inclusiv pompe si supape, impreuna cu componente precum, turbina auto, EGR, filtre si bujii, pe care masinile electrice nu le au. Aceste componente necesita adesea reparatii sau inlocuiri. Deoarece masinile electrice nu au aceste componente, necesita o intretinere mai mica.

  1. Performanta de inalta calitate

Masinile electrice sunt cunoscute pentru functionarea lina si linistita. De asemenea, motoarele electrice tind sa reactioneze mult mai repede decat motoarele mecanice in procesul de accelerare. In plus, masinile electrice tind sa functioneze mai eficient in situatii de conducere start-stop.

  1. Taxe mici si subventii oferite de la bugetul stat

Un vehicul electric este de fapt mult mai convenabil, deoarece poate fi incarcat si de acasa folosind o priza standard, impozitul catre stat este zero, iar la achizitionarea unei masini electrice noi poti primi o subventie de pana la 10.000 de euro.

Care sunt dezavantajele masinilor electrice?

Desi masinile electrice au parte de avantaje mai mari, merita mentionat faptul ca si ele au dezavantajele lor.

Top 5 dezavantaje ale masinilor electrice

  1. Gasirea statiilor de incarcare poate fi o provocare.

Chiar daca puteti incarca un vehicul electric acasa, gasirea unei statii de incarcare pe drum poate fi o provocare, mai ales daca conduceti prin zonele rurale intr-o calatorie pe distante lungi. Cu toate acestea, este important de mentionat ca mai multe benzinarii sau hipermarketuri au inceput sa fie dotate cu statii de incarcare petru masinile electrice.

  1. Incarcarea poate dura ceva timp

In timp ce la adaugarea combustibilului intr-un rezervor timpul de astepatare este de cateva minute, reincarcarea unei masini electrice poate dura ceva timp. Va dura peste opt ore pentru a reincarca complet un acumulator folosind prize normale, in timp ce chiar si la cele mai rapide statii de incarcare va dura undeva la 30 de minute pentru a obtine o capacitate de aproape 80%.

  1. Autonomie limitata

Autonomia unei masini clasice cu ardere interna, este mult mai mare decat cea a unei masini electrice, iar acest lucru poate fi problematic daca intentionati sa calatoriti des pe distante lungi, mai ales atunci cand luati in considerare lipsa potentiala a statiilor de incarcare.

  1. Costurile de achizitie sunt mari

Desi costul unei masini electrice poate fi compensat de economiile de combustibil, de reducerile fiscale si subventiile oferite de la bugetul de stat, costul initial al masinilor electrice este mai mare decat cel al masinilor clasice cu ardere interna.

  1. Bateriile sunt foarte costisitoare daca necesita inlocuire

Desi, in general, este necesara putina intretinere, nu va mirati daca trebuie sa inlocuiti bateriile masinii electrice cel putin o data pe durata vietii sale. Acest lucru poate fi costisitor, desi merita remarcat faptul ca pretul a scazut semnificativ un ultimii ani.

Daca v-ati hotarat sa cumparati o masina electrica, cea mai buna optiune este sa comparati diferitele tipuri de vehicule electrice care va intereseaza (si pe care vi le puteti permite) si sa le testati pentru a determina ce vehicul electric este cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Ati avut pana acum o masina electrica, sau ati avut ocazia sa conduceti una?

Care sunt argumentele pro si contra pe care vreti sa le adaugati la acest articol?

Asteptam argumentele dumneavoastra in sectiunea de comentarii…

 

Marvis Auto Concept – Reconditionari Turbine Auto Bucuresti