De ce este foarte important sa igienizati periodic instalatia de aer conditionat?

V-ati saturat de mirosul neplacut degajat de instalatia de climatizare?

Ati inceput sa aveti alergii si sa respirati mai greu cand folositi clima in masina?

O mare cantitate de alergeni au posibilitatea sa se dezvolte si sa supravietuiasca in interiorul sistemului de climatizare auto, iar atunci cand pornim ventilatia acestia intra prin fantele de aerisire si se imprastie in interiorul autoturismului.

Pentru a asigura o igiena optima in habitaclul autoturismului tau, nu este suficient doar sa schimbi filtrul de polen. Chiar daca filtrul de polen garanteaza protectie impotriva polenului, prafului si altor particule din exterior, acesta nu asigura protectia impotriva microorganismelor care se dezvolta foarte bine in tubulatura sistemului de climatizare auto, deoarece aici este un mediu umed.

Pe langa disconfortul resimtit, lipsa igienizarii periodice a sistemul de climatizare auto, poate provoca infectii respiratorii.

Sistemele auto de climatizare funtioneaza prin comprimarea agentului refrigerant din stare gazoasa in stare lichida, care ulterior este racit atunci cand circula prin interiorul radiatorul masinii. Lichidul refrigerant trece printr-o supapa de expansiune intr-un vaporizator, iar prin acest proces lichidul se decomprima, se evapora si ajunge din nou in stare gazoasa, absorbind caldura din aer si scazand temperatura acestuia.

In vaporizator, agentul refrigerant circula prin niste tevi subtiri, acoperite cu radiatoare pentru racire, care ajuta la procesul transferului de caldura. Pe masura ce sistemul de climatizare impinge aerul prin interiorului acestui vaporizator, acesta este racit si dupa este introdus in interiorul masinii.

Din cauza umiditatii aerului care intra in vaporizator, pe radiatoarele acestuia se formeaza picaturi de apa. Combinatia de intuneric, umezeala si aer rece formeaza un mediu ideal pentru inmultirea bacteriilor, care la randul lor emana mirosurile neplacute in interiorul masinii. De fiecare data cand sistemul de climatizare este folosit, aerul va circula prin vaporizator si va aduce cu el in interiorul masinii mirosurile neplacute si implicit bacteriile.

Pe langa mirosul neplacut, prezenta acestor bacterii in habitaclul masinii poate produce iritatii la nivelul ochilor si cailor respiratorii, poate provoca migrene si poate inrautati starea de sanatate a persoanelor care sufera de anumite afectiuni respiratorii.

Pentru a evita disconfortul mirosului neplacut si probelemele de sanatate este recomandat sa apelati la un service specializat care ofera servicii profesionale pentru igienizarea sistemului de climatizare auto.

Care sunt avantajele serviciilor de igienizare clima auto cu aparatura profesionala?

  • instalatia de aer conditionat este igienizeaza cu lichid antiseptic, care ajuta la eliminarea mucegaiului, bacteriilor si prafului din toate zonele contaminate;
  • lichidul folosit contine un parfum placut si elimina mirosul neplacut provocat de microorganisme;
  • igienizeaza si dezinfecteaza foarte rapid aerul si toate suprafetele cu care intra in contact;
  • garanteaza o dezinfectie pe termen lung;

Majoritatea firmelor care ofera servicii de igienizare clima auto efectueaza si urmatoarele operatiuni:

  • verificare functionare corecta sistem de climatizare;
  • curatare si verificare scurgere condens;
  • indepartarea prafului, mucegaiului si bacteriilor de pe vaporizator;
  • schimbarea filtrului de polen daca acesta nu mai este in parametri optimi.

Indiferent de modelul masinii, sistemul de climatizare trebuie igienizat periodic, altfel condusul nu va mai fi o placere iar problemele de sanatate nu vor intarzia sa-si faca aparitia.

 

Marvis Auto Concept – Reconditionare turbo