Trebuie sa recunosc, desi nu sunt un cititor impatimit al TopGear.ro, din cand in cand mai arunc cate un ochi pe acest site. Astazi am luat insa decizia de a ignora complet portalul, si asta in semn de recunostinta pentru modul in care dumnealor au inteles sa-si rasplateasca cititorii! Iata o ineptie greu de tolerat, un fragment extras din termenii si conditiile de utilizare topgear.ro:

„Plasarea unui hyperlink spre site-ul http://www.topgear.ro necesita o autorizatie prealabila in scris de la TOPGEAR. Daca doriti sa plasati un hyperlink spre site-ul nostru, trebuie prin urmare sa contactati responsabilul site-ului TOPGEAR.
TOPGEAR nu este responsabil, in nici un fel, privind continutul, produsele, serviciile, etc. site-urilor care fac obiectul uni hyperlink”

Practic, ceea ce vor cei de la topgear.ro sa sublinieze prin paragraful de mai sus este faptul ca noi, cei ce le citim lor portalul (deci le generam trafic, reprezentam audienta lor) nu avem voie sa plasam un link catre site-ul lor, atentie, fara autorizatie prealabila in scris de la TOPGEAR. Voi ati auzit pana acum vreo ineptie mai mare decat asta? Pentru ca sincer acum, chiar nu inteleg ce vor sa urmareasca prin asta, care sunt drepturile pe care vor sa si le protejeze…

Ca sa fiu mai explicit, am sa dau un exemplu:

Eu, in calitate de simplu internaut, dintr-o pura intamplare aterizez pe site-ul topgear.ro. Bun, observ articolul Audi prezinta interiorul viitorului model TT al carui link este http://www.topgear.ro/masini/audi-prezinta-interiorul-viitorului-model-tt-in-cadrul-ces-6888.html. Intrucat consider ca este destul de interesant, ma gandesc ca ar fi bine sa-i dau un share pe Facebook. Ei bine, nu pot face asta pentru ca ar insemna sa incalc Termenii si Conditiile de utilizare topgear.ro.

Deci, in concluzie, domnii de la topgear.ro, din considerente numai de dumnealor stiute, au inteles ca reprezinta o oportunitate sa ne interzica distribuirea articolelor fara ca in prealabil sa ne autorizeze in scris pentru asta. Eu unul sincer nu am vazut o aberatie mai mare…

Dar nu trebuie sa ne mai batem capul, probabil ca cei de la TopGear.ro vor sa scrie doar pentru dansii, poate ca pentru dumnealor este total lipsit de sens ca articolele sa fie distribuite pe retelele de socializare, bloguri sau alte site-uri. Ei bine, in acest caz nu avem decat sa ne conformam!

Pentru referinta, paragraful cu pricina poate fi gasit la adresa url:

http://www.topgear.ro/terms-and-conditions (copy / paste in bara de adrese a browser-ului)

Iar in cazul in care va fi probabil modificat / sters de administratorii site-ului, am facut si un screenshot (click pe imagine).

link

Marvis Auto Concept

Etichete: